Sara Jamesdatter Collett

Sara Jamesdatter Collett

Kvinne 1702 - 1756  (54 år)
Personlig informasjon    |    Media    |    Kilder    |    Hendelseskart    |    Alle    |    PDF
 • Navn Sara Jamesdatter Collett 
  Født 13 Jun 1702  Oslo Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Kjønn Kvinne 
  Død 14 Aug 1756  Trondheim Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Notat ved død Sep 1756  Nidaros Domkirke (Nidarosdomen), Trondheim Finn alle personer med hendelser på dette stedet  [1
  Sara Collets kiste. Kisten kan være trukket med fløyel. På lokket er det messingbeslag i hvert hjørne med englehode og dobbeltvåpen med våpen for Angell og Collet. Angell viser i skjoldet to adosserte angler med 6 seksoddete stjerner, to på hver side og to mellom anglene. På åpen hjelm et hjelmtegn med en seksoddet stjerne mellom to vinger. Collet-våpenet er en sparre belagt med tre ringer og ledsaget av tre gående hinder, to over og en under sparren. På hjelmen en gående hind.
  Nedenfor dette dobbeltvåpenet er det en plate med delvis uleselig innskrift under et dødningehode, med innskriften ”Høiædle og Velbaarne Fru Sara Collet”, og vi kan også lese navnet hennes ”Høitelskede Ægtefelle Sal. Hr. EtatsRaad Lorentz Angel”. Nederst ved fotenden er det en plate med et timeglass med vinger. På de skrå sidene av lokket er det på hver side også et dobbeltvåpen med Angell- og Collet-våpen, flankert av beslag med putti. Tilsvarende dobbeltvåpen er det også ved fotenden av lokket. På veggen ved siden av kisten, henger det lysskjold med dobbelt-våpen for Angell og Collet. 
  Skifte Da Sara Collett døde i 1756, var arvestykket 300 000 riksdaler, som gikk til hennes datter Karen. 
  Gravlagt Angelslektens gravkrypt, Domkirken, Trondheim Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Person ID I52130  Hitterslekt
  Sist endret 31 Jul 2018 

  Far James Collett, godseier & trelasthandler,   f. 16 Aug 1655, London, England Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. 20 Mai 1727, Oslo Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder 71 år) 
  Mor Karen Pedersdatter Leuch,   f. 5 Aug 1666, Oslo Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. 26 Okt 1745, Oslo Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder 78 år) 
  Gift 21 Jul 1686  Oslo Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Famile ID F15300  Gruppeskjema  |  Familiediagram

  Familie Lorentz Albertsen Angell,   f. 21 Jan 1692, Trondheim Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. 19 Mar 1751, Trondheim Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder 59 år) 
  Gift 17 Mai 1729  Oslo Domkirke, Oslo Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  • Ekteviede 1729, Oslo Domkirke, Vår Frelsers menighet, Ministerialbok nr. 2 (1705-1730), side 60: Lorentz Angell og Sara Collet
  Barn 
   1. Sara Lorentzdatter Angell,   d. Sara døde i ung alder Finn alle personer med hendelser på dette stedet
  +2. Karen Lorentzdatter Angell,   dp. 20 Mai 1732, Vår Frue kirke, Trondheim Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. 11 Jul 1788, Danmark Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder ~ 56 år)
  Sist endret 21 Okt 2017 
  Famile ID F15299  Gruppeskjema  |  Familiediagram

 • Hendelseskart
  Link til Google MapsDød - 14 Aug 1756 - Trondheim Link til Google Earth
  Link til Google MapsNotat ved død - Sara Collets kiste. Kisten kan være trukket med fløyel. På lokket er det messingbeslag i hvert hjørne med englehode og dobbeltvåpen med våpen for Angell og Collet. Angell viser i skjoldet to adosserte angler med 6 seksoddete stjerner, to på hver side og to mellom anglene. På åpen hjelm et hjelmtegn med en seksoddet stjerne mellom to vinger. Collet-våpenet er en sparre belagt med tre ringer og ledsaget av tre gående hinder, to over og en under sparren. På hjelmen en gående hind. Nedenfor dette dobbeltvåpenet er det en plate med delvis uleselig innskrift under et dødningehode, med innskriften ”Høiædle og Velbaarne Fru Sara Collet”, og vi kan også lese navnet hennes ”Høitelskede Ægtefelle Sal. Hr. EtatsRaad Lorentz Angel”. Nederst ved fotenden er det en plate med et timeglass med vinger. På de skrå sidene av lokket er det på hver side også et dobbeltvåpen med Angell- og Collet-våpen, flankert av beslag med putti. Tilsvarende dobbeltvåpen er det også ved fotenden av lokket. På veggen ved siden av kisten, henger det lysskjold med dobbelt-våpen for Angell og Collet. - Sep 1756 - Nidaros Domkirke (Nidarosdomen), Trondheim Link til Google Earth
   = Link til Google Earth 
  Tegnforklaring  : Adresse       : Lokasjon       : By       : Fylke/Grevskap       : Stat/Provins       : Land       : Ikke satt

 • Bilder

  Collett

 • Kilder 
  1. [S864] Angelslektens gravkrypt, Harald Nissens, Harald Nissens (2001), Småskriftserien nr 18, "Angelslektens gravkrypt".

Kommentarer