Herborg Marie Holt

Kvinne 1924 - 2016  (91 år)
Personlig informasjon    |    PDF
 • Navn Herborg Marie Holt 
  Født 8 Sep 1924  Hammerstaddalen, Barmfjorden, Hitra Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Kjønn Kvinne 
  Død 6 Sep 2016  Asker, Viken Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Notat ved død 20 Sep 2016  Asker, Viken Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Herborg Marie Lohne var født på Hitra der hennes far var prest. Hennes datter Kari hadde fått sin mor til å skrive ned minner fra sitt liv, og noen av disse delte hun med oss som var i bisettelsen. Det var interessant å høre, og da vi på minnestunden etterpå fikk se bilder fra hennes liv, satt sammen til en kavalkade av eldste datter Turid, fikk vi et rikere bilde av en kvinne jeg bare kjente fra få familiesammenkomster. Samtidig ga det mange tanker om utviklingen i samfunnet hun var en del av gjennom disse årene.
  Som eldste datter i en søskenflokk på ti, fikk hun likevel gå på middelskolen. Etter å ha hatt sommerjobb på telefonsentralen søkte hun seg inn på Teleskolen. Deretter fikk hun jobb i Televerket. Odd Lohne fra Mandal fikk også jobb i Televerket etter å ha tatt utdannelse som sivilingeniør i København. De giftet seg og bodde først på Kjelsås før de bygde hus i Asker. En periode bodde de også i Trondheim, da var Odd telesjef i Trøndelag. Ved siden av jobb og familie studerte hun på Folkeuniversitetet i voksen alder og fullførte eksamen artium, siden studerte hun jus, men uten å ta eksamen, bare av interesse for faget.
  Selv etter at hun kom på sykehjem, fulgte hun med i familiens gjøren og laden, interessert og klar til det siste. De fleste av hennes søsken var døde før henne. Bisettelsen ble en fin stund i et nydelig kapell med vakker musikk og god sang. Etter minneordene la barn, barnebarn og oldebarn roser på kista før den ble senket. Slik ble det et vakkert farvel med Herborg. 
  Gravlagt Østenstad gravplass Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Person ID I36440  Hitterslekt
  Sist endret 27 Jun 2022 

  Far Ole Severin Holt,   f. 21 Mar 1875, Strandvik, Fusa, Hordaland Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. 22 Apr 1945, Hammerstaddalen, Barmfjorden, Hitra Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder 70 år) 
  Mor Anna Malene Andreassen Revne,   f. 14 Des 1899, Strandvik, Fusa, Hordaland Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. 1 Nov 1977, Hitra Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder 78 år) 
  Famile ID F9983  Gruppeskjema  |  Familiediagram

  Familie Odd E. Lohne,   f. 26 Sep 1924, Mandal, Agder Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. 25 Jan 2017, Asker, Viken Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder 92 år) 
  Sist endret 27 Jun 2022 
  Famile ID F26220  Gruppeskjema  |  Familiediagram

 • Hendelseskart
  Link til Google MapsFødt - 8 Sep 1924 - Hammerstaddalen, Barmfjorden, Hitra Link til Google Earth
   = Link til Google Earth 
  Tegnforklaring  : Adresse       : Lokasjon       : By       : Fylke/Grevskap       : Stat/Provins       : Land       : Ikke satt

Kommentarer