Bertil Jacobson
person
Person
Navn |
Bertil Jacobson |
|
Kjønn |
Mann |
|
Beskjeftigelse |
Da det ble satset på krabbe etter krigen, fikk Bertil Jacobsen en sentral rolle. Anton Fjeldvær sørget for at krabben ble hentet ute hos fiskerne, og båten "Ansnes" ble brukt. Krabben ble så fraktet levende til Trondheim. Derfra ble den sendt både til Oslo og Stockholm, Sverige. Problemet var at det var vanskelig å holde krabbene, som var pakket i kasser med tang, i live helt til de nådde kundene, I 1948 ble det tatt i bruk sjøfly for å få krabbene enda raskere frem til Stockholm. I begynnelsen ble det brukt et privatfly. Senere ble krabben tatt med båt til Brekstad og fløyet videre derfra. Da fly ble for dyrt, gikk de over til å frakte krabben i kjølevogn. Hovedmottaker i Sverige var Bertil Jacobson. Krabben ble raskt kjent i Sverige for den gode kvaliteten. Anton Fjeldvær var en av de første her i landet som kokte, rensket og la krabbe i skjell, noe som ble en kjempesuksess. Bertil sørget også for at svenskene fikk nyte godt av hvalkjøttet etter nessingenes tokter rundt Svalbard. Men det ble visstnok aldri lansert som hvalkjøtt. Såpass kontrversielt var det også den gangen ... [1] | |
Fosterbarn |
87/20, Ansnesset, Ansnes, Hitra location_on [2] | |
Død |
Sverige location_on |
group
Foreldre
Far |
Benjamin Jacobson f.Sverige location_on |
|
Mor |
Ingrid Mathilde Hansen f.25 Jul 1878, Verdal, Nord-Trøndelag location_on |
|
Ekteskap |
? | |
Famile ID |
F14137 | Gruppeskjema | Familiediagram |
place