Carsten Johanssøn Wildenradt, handelsman

Mann 1590 -
Personlig informasjon    |    PDF
 • Navn Carsten Johanssøn Wildenradt 
  Suffiks handelsman 
  Kallenavn Casten 
  Født 1590  Deventer, Nederland Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Kjønn Mann 
  Barn I følge Wildenradt.dk hadde Casten Wildenrath og Marie følgende barn:
  Arianke, Sophie, Zeut (Zent, etter morfaren?), Carsten, Atchie og Jan (Johan). 
  Navn Slektsnavnet skrives på flere måter, med hovedformene Wildenrath og Wildenradt. De fleste av etterkommerne bruker begge formene. Andre varanter forekommer også, avhengig av anledning, dagform og humør til den som skrev, hvilket var vanlig på den tiden. Noen senere generasjoner brukte von Wildenradt, men det er ingen informasjon om at slekten var adelig. Slekten var en velkjent frisisk handelsslekt og navnet har nok sikkert opprinnelse i den tyske byen Wildenrath, nær dagens grense til Nederland. 
  Yrke Vinhandler i Bergen, 4de rode. Casten var Friser og innvandret til Norge og Bergen fra fedrehjemmet i Deventer, Nederland. I 1620 ble han så handelsborger i Bergen.
  -------
  Carsten som var av en gammel aktet og velsituert handelsslekt fra Nederland, dro fra hjemmet i den lille byen Deventer i provinsen Oversyssel og satte kursen mot nord. Han havnet etter en god stund omsider i Bergen, forelsket seg i byen, den livlige befolkningen og fikk utstedt borgerbrev som handelsborger i 1620. Han innså at han her ville kunne bygge en fremtid på den sterke og fyldige hollandske mjød samt anden fyrig vin fra Frankrike, Italia og Spania. Han fant også marked for store kandiserte orangeskaller – det såkalte sukat – overpyntede store kaker med honning. 
  Person ID I51244  Hitterslekt
  Sist endret 16 Feb 2020 

  Familie Maren Marie Sembsdatter (Weldingh),   f. ca 1600 
  Barn 
  +1. herr Johan Carstensen Wildenradt,   f. 1625, Bergen Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. 1687, Bergen Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder 62 år)
   2. Casten Castensen Wildenradt,   d. 1675, p.k. alle klocher, Bergen Finn alle personer med hendelser på dette stedet
   3. Alchie Castensdatter Wildenradt,   f. Bergen Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   gravl. 14 Aug 1693, Korskirken, Bergen Finn alle personer med hendelser på dette stedet
   4. Arianke Carstensdatter Wildenradt
   5. Sophie Carstensdatter Wildenradt,   d. 1704
  +6. Zent Carstensen Wildenradt,   d. 1704
  Sist endret 18 Aug 2017 
  Famile ID F15044  Gruppeskjema  |  Familiediagram

Kommentarer