Generasjon: 1

  1. 1.  ?Sidsel Thomasdatter ble født , Fåberg, Oppland.

    Familie/Ektefelle/partner: Hr. Anders Christensen Holdegaard, sokneprest Fåberg. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 2. Christen Andersen  Etterslektstre til dette punkt ble født , ?Fåberg, Oppland.


Generasjon: 2

  1. 2.  Christen Andersen Etterslektstre til dette punkt (1.?Sidsel1) ble født , ?Fåberg, Oppland.

    Notater:

    Forutsetter at overtollbetjent Anders Christensen er sønn av prestesønnen Christen Andersen fra Fåberg, bosatt i Kristiania i 1650.

    Sidsel Thomasd. sin sønn Christen Andersen oppholder seg i Kristiania i 1650. Kan han som prestesønn kanskje være gift i den italienskættede presteslekten Flor på Østlandet og via det bringe dette navnet videre til sin etterslekt? Dette ser ikke umiddelbart sannsynlig ut, siden ingen av de spesielle fornavnene der brukes her - dertil er slekten Flor på Østlandet ganske godt kartlagt i sine eldste ledd.

    Denne Christens mor heter Sidsel og mormoren Kirsten, begge prestefruer i Fåberg med nær tilknytning til Ribe. Det antyder ganske mye at det kan være grunnen til at Anders Christensens to eldste døtre i Kristiansund heter hhv. Kirsten (etter sin tippoldemor?) og Sidsel (etter sin oldemor?), særlig når en tar i betraktning at ant. Anders Christensen selv benevnes "fra Ribe" ved et skifteoppgjør i Kristiansund hvor han opptrer på vegne av danske arvinger han ikke synes å være nærmeste slekt til. Legg også merke til at denne Christens mor i Fåberg representeres av en Anders Christensen ved et arveoppgjør i Ribe i 1651, og det tyder jo da på at han er hennes sønnesønn. (Kilde med opphavsrett: Odd Roar Aalborg.)

    Tre avsnitt fra den transkriberte tingprotokollen for Ribe som viser slektskap mellom presteslekten i Fåberg og et familiemiljø i byen Ribe:

    121b 20/5 1650. Anders Jacobsens farsøster Sidsel Thomasdatter er mor til Christen Andersen i Norge. Anders Jacobsens far Jacob Thomsen er født i Norge i Faberig [Fåberg] sogn i Gudbrandsdalens fogderi, fremstillet i kirken 16/7 1609, fik herkomstbevis, søn af hr. Thomas Ibsen, fordum sognekirkeherre og sjælesørger, og Kirsten Jepsdatter, søster til Jens Jepsen i Ribe. Hr. Thomas Ibsens brødre er Laurids og Christen Ibsen i Ribe. J.T. [Her må være noget galt?] kom til Ribe 1588 til sin morbror Jens Jepsen, og var der til 1609. 1610, ved Voldborgstid begyndte købmandshandel på egen hånd, borgered 10/12 1610. 11/10 1612 bryllup med Gunder Andersdatter. I dag (20/5 1650?) ligger Gunder Andersdatter ?? inde. Strid om, om Kirsten Jepsdatter er Jens Jepsens ægte søster. Hun skal være født i Ulfborg sogn i Ulfborg herred. Tingsvidne af Ulfborg hrd. 22/9 1649: Jep Christensen i Bavnbæk, børn: Christen Jepsen i Bavnbæk, Christen Jepsen af Glamme [Klem?] og Jens Jepsen i Ribe har ingen ægte søstre uden Johanne Jepsdatter, som døde i Bavnbæk ugift.

    44b 9/4 1651. Christen Andersen af Norge, på vegne af sin stedfar Niels Sørensen af Thomisetter i Fåberg præstegjeld i Gudbrandsdalen i Norge, giver Morten Lassen? afkald for den arvepart Sidsel Thomasdatter, Christen Andersens mode, og Niels Throsetters? hustru arvelig tilfalder efter Morten Lassens hustru Maren Jensdatter. Det er den ? bo af afd. Marens, i alt 3.600 rdl.

    165b 20/11 1647. Følgende kræver arv efter borgm. Morten Lassens hustru afd. Maren Jensdatter: Anders Nielsen af Østerlund hvis afd. mor Maren Christensdatter var fuld søskendebarn til Maren Jensdatter, Christen Jepsen, født på Vig i Voldborg sogn [Veje, Ulfborg sogn?], nu tjener Oluf Daa i Sjælland, hans afd. far Jep Christensen på Vej? var ligeledes fuld søskendebarn til Maren Jensdatter, avlet af brødrene Jens Jepsen, Maren Jensdatters far, og Christen Jepsen, Jep Christensens far. I alt 7 arvinger anføres, også side 180ff. Afd. Maren Jensdatter kaldes også Maren Jons, gift før?

    Her https://archive.org/details/ribebyshistorieo02kinc nevnes Anders Christensen fra Norge øverst s. 430 (se også nederst s. 429) i Ribe i 1651 som representant for familien i Fåberg, og det antydes også at han er sønn av Christen Andersen. Det er denne Anders Christensen jeg mener kan være identisk med Anders Christensen "fra Ribe" i Kristiansund med døtre Kirsten og Sidsel. (Kilde: Odd Roar Aalborg.)




    Utdrag fra prestelisten for Fåberg i Gudbrandsdalen prosti hos NSF:

    Christen Andersen SP 1560
    Tomas Ibsen SP 1572 1576
    Anders Christensen Holdegaard SP 1589 1604

    Hr. Tomas er g.m. Kirsten Jepsdatter.
    Hr. Anders er g.m. Sidsel Thomasdatter. (Antatt ifølge vanlig skikk, en Anders er far til hennes sønn.)
    Kan hr. Anders muligens være sønn av hr. Christen og først være kapellan hos sin svigerfar hr. Tomas?

    Hr. Tomas og Kirsten har datteren Sidsel, som er g.m. en Anders (ant. hr. Anders) og mor til Christen Andersen i Kristiania i 1650 og ant. farmor til Anders Christensen "fra Norge" i Ribe i 1651, som der representerer arvingen Sidsel Tomasd. på Tråset i Fåberg.

    Navnet "Holdegaard" kan evt. tenkes å være avledet av gården Holte ved Svingvoll i Østre Gausdal, som ikke ligger langt unna gården Tråset der. Men det er vel ikke det mest sannsynlige. (I Østre Gausdal er hr. Christen Eskildsen sokneprest i årene 1578-1616. Men han er gjerne av samme generasjon som hr. Anders Christensen Holdegaard i Fåberg og dermed neppe dennes far.)

    Kilde: Odd Roar Aalborg.

    Christen Andersen Riiber er nevnt som bergskriver i Innset i 1657 og har da vært det i noen år, men er ikke registrert der på 1640-tallet. I 1657 er han gift med prost Anders Bruses datter Karen fra Meldal. Fra 1. mai 1661 er han fut i Orkdal. I 1682 er før nevnte kone i Meldal (ved en vinterlig ferd til en barnedåp) benevnt "salig Christen Andersens", så han dør da før det. En må (geografisk) kunne anta at han blir svigersønn av Bruse først etter at han flytter til Innset. Skulle han være identisk med Christen Andersen fra Fåberg (i Kristiania i 1650), så kan en fastslå at dennes antatte sønn Anders Christensen (i Ribe i 1651) er født altfor tidlig til å kunne være sønn av Karen Bruse, som nærmest er av samme generasjon. Så er i alle fall det avklart!

    Kilder: Odd Roar Aalborg ifølge "Folk og buplasser i Nord-Østerdalen" (s. 123) av Jon Krokmoen + "Embetsmenn i Midt-Norge i tiden 1660-1700" (s. 104) av Svein Tore Dahl.

    Navn:
    Bosatt i Christiania (Oslo) i 1650.

    Familie/Ektefelle/partner: NN (Flor?). [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 3. Anders Christensen, overtollbetjent, strandfut  Etterslektstre til dette punkt ble født før 1630 , ?Fåberg, Lillehammer, Oppland; døde cirka 1684, Kristiansund, Møre og Romsdal.


Generasjon: 3

  1. 3.  Anders Christensen, overtollbetjent, strandfut Etterslektstre til dette punkt (2.Christen2, 1.?Sidsel1) ble født før 1630 , ?Fåberg, Lillehammer, Oppland; døde cirka 1684, Kristiansund, Møre og Romsdal.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Herkomst: Kjell Fredly identifiserte Anders Christensen som Henrik Andersen Flors far, Astrid Ryen medvirket.
    • Identifikasjon: Ifølge Magnus Hedbergs bok fra 1996 om sønnesønnen Anders Henriksen Floor så er han "skreddermester" og heter Anders "Christophersen Floer". Dette er dokumentert å være feil!
    • Arveskifte: 1651, Ribe
    • Stillinger: 30 Okt 1669, Nordmøre med Agdenes; Christensen, Anders. Overtollbetjent og strandfoged over Trondhjems amt utenfor Agdenes, hvorunder Nordmøre, 9. des. 1664, samtidig også tollbetjent på Nordmøre 30. okt. 1669, bekreftet 8. aug. 1670.
    • Skifte: 1685, Kristiansund, Møre og Romsdal; Skifte 1685 etter forrige Kongl Mayst Visiteter ved Normørs Tolsteed. Etterlatte: Hustru og 4 barn: Henrik 17 år, Kirsten 19 1/2, Sissel 15 og Edle (Edel?) 13.

    Notater:

    Her https://archive.org/details/ribebyshistorieo02kinc nevnes Anders Christensen fra Norge øverst på s. 430 i Ribe i 1651 som representant for familien i Fåberg, og det antydes til og med at han er sønn av Christen Andersen. Det er denne Anders Christensen jeg mener kan være identisk med Anders Christensen "fra Ribe" i Kristiansund med døtre Kirsten og Sidsel. (Kilde: Odd Roar Aalborg.)

    Oppdatert 23.11.2017 + (litt) 24.05.2018:
    Han har en eller annen slektsforbindelse til Ribe Amt og opptrer nær personer med etternavn som Riber og Guldager. Sistnevnte sted ligger tett ved den langt nyere byen Esbjerg og tilhører fra gammelt av Skast Herred i Ribe Amt på Midtjylland. Dette danske vestkystmiljøet minner kanskje litt om det ganske flate området ved datidens Lillefosen (Kristiansund)?
    Muligens er Anders Christensen i Trondheim og Lillefosen norsk av fødsel, siden han ikke finnes nevnt i Ribe. En nærliggende tanke er da at han kan være sønn av Christen Andersen Riiber, først bergskriver i Innset (n. 1657), senere fut i Orkdal (n. 1661-67, og da bosatt på Tronvoll i Orkdal ifølge S.T. Dahl, dertil er han nevnt på Øyen i Meldal). Futens arvinger eier i 1685 i Kvam og Voll, ant. i Meldal. Jeg vet ikke om han faktisk er dokumentert å ha noen etterslekt. Muligens dør han litt for tidlig til at skiftet er bevart, siden det er såpass vanskelig å finne noe om dette. Han dør i alle fall før 1682 og da antagelig også før den omfattende bybrannen i 1681, så et evt. skifte forsvinner gjerne allerede da.
    Kilder her er den transkriberte tingboken for Ribe kombinert med NSF’s presteliste for Fåberg. Opphavsrett til den videre utlegningen nedenfor: Odd Roar Aalborg. Også andre, f.eks. genealog Kåre Hasselberg i Trondheim, har tidligere gjettet på at Anders Christensen kan være sønn av futen Riiber, men antagelig uten å føre noen konkret dokumentasjon av sannsynligheten for dette. Nettopp det er hva jeg prøver å gjøre her:
    Hr. Thomas Ibsen i Fåberg (n. 1572 og 1576) er g.m. Kirsten Jebsd. fra Ulfborg (nær Holstebro på vestsiden av Nørrejylland). Han etterfølger hr. Christen Andersen i Fåberg (n. 1560).
    Hr. Thomas er bror av Laurids Ibsen (ikke funnet nevnt i Ribe tingbok) og Christen Ibsen, begge «i Ribe», og Kirsten er søster av bl.a. Jens Jepsen i Ribe, som er sønn av Jep Christensen i Bavnbæk og svigerfar til borgermester Morten Lassen i Ribe. (I 1582 nevnes slottsskriver Christen Ibsen på Nyborg slott som sønn av Jep Mikkelsen g.m. Liene Jeppes i Grønnegade i Ribe.)
    Hr. Thomas og Kirsten sin datter Sidsel Thomasd. er g.m. en Anders, ifølge normal presteskikk antagelig hr. Anders Christensen Holdegaard (Holtegård?), som etterfølger hennes far som sokneprest i Fåberg (n. 1589 og 1604), og hun er mor til Christen Andersen «i Christiania» i 1650, som antagelig er far til Anders Christensen «fra Norge» i Ribe i 1651. I et påfølgende ekteskap er hun g.m. Nils Sørensen på Tråset i Fåberg, som er Christen Andersens stefar. Fåberg ligger like ved nåtidens Lillehammer ved innløpet til både Gudbrandsdalen og Gausdals to dalfører. Den her aktuelle gården Tråset ligger på vestsiden av Lågens utløp i Mjøsa like vest for byen. (En annen gård Tråset ligger ved Svingvoll i Østre Gausdal.)
    Sidsel er søster av Jacob Thom(as)sen, som på slutten av 1500-tallet flytter fra Fåberg til sin morbror Jens Jepsen i Ribe, der han etter en del år blir borger og kjøpmann.
    Litt geografi ang. Sidsel Thomasd. sin antatte mann: Det finnes en Holtegård et stykke øst for Ribe og en i Holstebro men også diverse andre slike ellers rundt omkring i Danmark. Det ligger også en gård Holte i Østre Gausdal.
    Overtollbetjent Anders Christensens to eldste døtre heter hhv. Kirsten og Sidsel som de to prestefruene i Fåberg med nær tilknytning til Ribe. Han passer både i tid og ved navn og yrke til å kunne være sønn av bergskriver og fut Christen Andersen Riiber i Innset og Meldal/Orkdal. Det vil ikke være unaturlig at den evt. sønnesønnen (Henrik Flor) til en bergskriver blir bokholder / hytteskriver og at en prestesønn (Christen Riiber) blir bergskriver. F. eks. blir en sønn av Kvikneverkets grunnlegger (hr. Hans Lauritzen på Tynset) proviantskriver ved verket i Innset, og dennes sønn blir bergskriver ved Undal verk i Rennebu.
    På s. 430 i "Ribe bys historie og beskrivelse" på nettet nevnes i 1651 norske Anders Christensen som representant i Ribe for Christen Andersens stefar, Nils Sørensen i Fåberg, i en omfattende arvesak der Sidsel Thomasd. er nærmeste arving: Anders er da gjerne Christen Andersens sønn og Sidsels sønnesønn. Er han kanskje identisk med overtollbetjenten, som altså har Sidsel som sin andre datter? I så fall må vel Anders i Kristiansund være født noe før 1630, som passer ganske bra i tid.
    Opphavsrett til resonnementet: Odd Roar Aalborg

    Tillegg 30.10.2017 – oppdatert 23.11.2017:
    At futen Christen Andersen Riber kan være far til overtollbetjent Anders Christensen i Kristiansund er kun en gjetning basert på futens etternavn. Jeg vet faktisk ikke om han i det hele tatt er registrert med noen livsarvinger. En mulighet kan være at denne futen først er g.m. en Flor før han senest på tidlig 1650-tall på sine litt eldre dager blir svigersønn av prosten Bruse i Meldal, eller at Christen Andersen (fra Fåberg) i Kristiania i 1650 og den antatte sønnen Anders Christensen, som nevnes i Ribe året etter, kan være en annen Christen Andersen med sønn Anders Christensen i Kristiansund. I så fall kan jo denne prestesønnen Christen tenkes å være gift i den italienskættede presteslekten Flor på Østlandet og via det bringe dette etternavnet til sønnesønnen Henrik, men det virker ikke spesielt sannsynlig. Det som her særlig antyder en forbindelse til Ribe via Fåberg er bruken av navnene Kirsten og Sidsel til to av Anders Christensens tre døtre. Noe sikkert bevis er selvsagt ikke dette, men i alle fall en god indikasjon. Det er tross alt litt begrenset hvor mange personer med nært opphav i Ribe-området som er bosatt i Norge på den tiden!
    At bergskriver Christen Riiber kan være en god del år eldre enn sin kone i Innset er ikke usannsynlig: Hans svoger Lorentz Lossius er svigersønn av prost Anders Bruse i Meldal, som han samarbeider tett med ang. etableringen av Røros kopperverk og bergstad - Lossius er omtrent jevnaldrende med sin svigerfar!

    Fødsel:
    Alt. Oslo eller annet sted på Østlandet.

    Herkomst:
    Det her angitte opphavet forutsetter at han er identisk med norskfødte Anders Christensen, som nevnes i Ribe i 1651, og som må antas å være sønnesønn av prestedatteren Sidsel Thomasdatter på Tråset i Fåberg (med Kirsten Jepsdatter som mor). I så fall er han da ganske ung, som passer bra med Anders på Nordmøre (med døtre Kirsten og Sidsel).

    Arveskifte:
    På s. 430 i "Ribe bys historie og beskrivelse" (av J. Kinch) på nettet nevnes i 1651 norske Anders Christensen som representant i Ribe for Christen Andersens stefar, Nils Sørensen i Fåberg, i en omfattende arvesak der Sissel Thomasd. er nærmeste arving: Anders er da gjerne Christen Andersens sønn og Sissels sønnesønn.

    Familie/Ektefelle/partner: Anne Cortsdatter. Anne (datter av Cort (?Henriksen ?Norden) og (?Edel / Adelheid) NN) ble født mellom 1625 og 1647; døde senest 1699, Kristiansund, Møre og Romsdal. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 4. Kirsten Andersdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født ca. 1665 , Kristiansund, Møre og Romsdal.
    2. 5. Henrik Andersen Floer, hytteskriver  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1668 , Kristiansund, Møre og Romsdal; døde Okt 1730, Tolga, Innlandet.
    3. 6. Sissel Andersdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født 1670 , Kristiansund, Møre og Romsdal.
    4. 7. Edel (Edle) Andersdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født 1672 , Kristiansund, Møre og Romsdal.


Generasjon: 4

  1. 4.  Kirsten Andersdatter Etterslektstre til dette punkt (3.Anders3, 2.Christen2, 1.?Sidsel1) ble født ca. 1665 , Kristiansund, Møre og Romsdal.

  2. 5.  Henrik Andersen Floer, hytteskriver Etterslektstre til dette punkt (3.Anders3, 2.Christen2, 1.?Sidsel1) ble født cirka 1668 , Kristiansund, Møre og Romsdal; døde Okt 1730, Tolga, Innlandet.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Etternavn: Fikk Henrik Andersen lov til å bruke navnet Floer av premierløytnant Anders Frantzen Flor?
    • Opphav: Stamfaren til slektene Floer, Flor, Flohr og Floor, herr Frantz, sogneprest til Nannestad, skrev seg selv som Franndtz Frandtzsønn Jttallianner. Frantz selv eller hans foreldre kan ha vært fra Firenze (Florentia) i Italia, derav slektsnavnet Flor. Et navn som ble tatt i bruk av etterkommerne fra 1660-tallet.
    • Stillinger: Hammermester Røros kobberverk. Bokholder & hytteskriver ved Tolgen hytte fra 1691 til 1698. Skogfut (Skovfoged) fra 1698 -1730. Nevnes påny som hytteskriver ved Tolgen i 1706. Kaptein og sjef for Tolgakompaniet 1718 (bergkompaniet bestod av arbeidere fra Tolgen hytte).

    Notater:



    Fødsel:
    17 år ved skiftet etter faren i 1685. Henrich kan være født 1667.

    Etternavn:
    Faren dør samme året som premierløytnant Anders Frantzen Flor (av østlandsslekten) kommer til Nordmørske kompani og tildeles en gård på Øye i Surnadal, som han neppe bor på. Kan det tenkes at Anders Frantzen da oppholder seg i eller ved Kristiansund (nær innløpet til fjorden innover til Surnadal) og har noe å gjøre med enken etter Anders Christensen og hennes fire barn der? Og kan muligens det være grunnen til at Henrik begynner å kalle seg Flor uten at familien tilsynelatende benytter noe eget slektsnavn før det? I 1690 er løytnant Andreas Flor NK i kompaniet til kapteinløytnant Jacob Tostrup, og samtidig overordnet til Tostrups sønn, sersjant Marcus Jacobsen Nøring. Se http://www.hitterslekt.no/getperson.php?personID=I12054&tree=1 og http://www.hitterslekt.no/getperson.php?personID=I56757&tree=1. Familien Tostrup holder mye til ganske nær Kristiansund, så det er ikke utenkelig at Flor kan oppholde seg i den daværende forløperen Lillefosen til den senere byen der og etter Anders Christensens død i 1685 ha kontakt med enken og hennes barn på et eller annet hvis. Muligheten er i så fall til stede for at Henrik Andersen får lov av løytnanten til å bruke "Flor" som sitt etternavn hvis han ikke har noe slikt fra før.

    Henrik giftet seg med Elisabeth Sophie Henningsdatter Irgens ca 1690. Elisabeth (datter av Henning Johannessen Irgens, bergverksdirektør, bergmester nordenfjells og Anna Cathrine Hansdatter Wesling) ble født 1674; døde 25 Sep 1713, Røros; ble begravet 4 Okt 1713, Tolgens Kircke. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 8. Sara Kjerstine Henriksdatter Flor  Etterslektstre til dette punkt ble døpt 1 Mar 1692 , Støren, Trøndelag; døde 1770, 88/0, Jevika, Hitra; ble begravet 4 Nov 1770, 91/74, Fillan kirke, Fillan, Hitra.
    2. 9. Anders Henriksen Flor  Etterslektstre til dette punkt ble født ca. 1693 , Tolga, Innlandet; og døde.
    3. 10. Henning Henriksen Flor, hytteskriver Røros  Etterslektstre til dette punkt ble født påsken 1695 , Tolga, Innlandet; ble døpt 21 Apr 1695 , Røros kirke; døde 1738, ?Røros, Sør-Trøndelag.
    4. 11. Anne Kathrine Henriksdatter Flor  Etterslektstre til dette punkt ble født 1696 , Tolga, Innlandet; døde 4 Mar 1736.
    5. 12. Maren Henriksdatter Flor  Etterslektstre til dette punkt ble født 13 Apr 1699 , Tolga, Innlandet; døde 22 Feb 1748, Kristiansund, Møre og Romsdal.
    6. 13. Andreas / Anders Henriksen Floor, bruksinspektør, overstiger, malmleter  Etterslektstre til dette punkt ble født 1700 , Tolga, Innlandet; døde 19 Nov 1768, Rödön, Jämtland, Sverige; ble begravet 25 Nov 1768, Rödöns kyrka, senere gravlagt i Undersåkers kyrka, Jämtland.
    7. 14. Kirsten Henriksdatter Flor  Etterslektstre til dette punkt ble født 1705 , Tolga, Innlandet; døde cirka 1740.
    8. 15. Jens Tausan Henriksen Floer, hyttebetjent  Etterslektstre til dette punkt ble født 1707 , Tolga, Innlandet; døde , Tolga, Innlandet; ble begravet 19 Aug 1792, Tolga, Innlandet.
    9. 16. Anne Henriksdatter Flor  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1708 , Tolga, Innlandet; døde 12 mai 1763.
    10. 17. Johannes Henriksen Flor, stiger  Etterslektstre til dette punkt ble født Ca 1710 , Tolga, Innlandet; og døde.
    11. 18. Christian Henriksen Flor  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1712 , Tolga, Innlandet; og døde.
    12. 19. Elisabet Sofia Henriksdatter Flor  Etterslektstre til dette punkt ble født 1713 , Tolga, Innlandet; og døde.

    Henrik giftet seg med Anna Cathrine Pedersdatter Hagerup etter 18 Jul 1718. Anna (datter av Peder Richertsen Hagerup, bergskriver Røros og Anna Elisabeth Sophie Johannesdatter Irgens) ble født 1686 , Røros, Sør-Trøndelag; døde 1775, Tolga, Innlandet; ble begravet 12 Jun 1775, Tolga, Innlandet. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 20. Hans Mikael Henriksen Flor  Etterslektstre til dette punkt ble født ca. 1626 , Tolga, Innlandet.
    2. 21. Elisabeth Cornelia Henriksdatter Flor  Etterslektstre til dette punkt ble født 29 Jul 1720 , ?Tolga, Nord-Østerdalen, Hedmark; døde 14 Jul 1757, Tolga, Innlandet.
    3. 22. Margrethe Henriksdatter Flor  Etterslektstre til dette punkt ble født 1720/22 , Tolga, Innlandet.
    4. 23. Gjertrud Henriksdatter Flor  Etterslektstre til dette punkt ble født 1723/24 , Tolga, Innlandet.
    5. 24. Peder Henriksen Flor  Etterslektstre til dette punkt ble født 1724 , Tolga, Innlandet; døde 27 Jan 1792, Selbu, Sør-Trøndelag.
    6. 25. Lars Henriksen Flor  Etterslektstre til dette punkt ble født ca. 1725 , Tolga, Innlandet.
    7. 26. Henning d.y. Henriksen Flor, overstiger og byggeleder  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1727 , Tolga, Innlandet; døde cirka 1798.
    8. 27. Henrik Henriksen Flor, overstiger  Etterslektstre til dette punkt ble født 1730 , Tolga, Innlandet; døde 1771, Kvikne, Hedemark.

  3. 6.  Sissel Andersdatter Etterslektstre til dette punkt (3.Anders3, 2.Christen2, 1.?Sidsel1) ble født 1670 , Kristiansund, Møre og Romsdal.

  4. 7.  Edel (Edle) Andersdatter Etterslektstre til dette punkt (3.Anders3, 2.Christen2, 1.?Sidsel1) ble født 1672 , Kristiansund, Møre og Romsdal.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Slektsforum: Kjell Fredly fant henne i et gavebrev fra broren i 1699, deretter viste Astrid Ryen hele barneflokken i skiftet etter faren i 1685.

    Notater:

    Hennes navn er antagelig hentet fra morssiden og er tyskspråklig. Det antyder at Anne Cortsd. kan ha opphav
    i et strøk der slike navn er vanlige. Indikerer kanskje en anelinje til f.eks. Bremen?

    Navn:
    Ant. oppkalt fra morssiden, som antyder at denne kan ha tyskspråklig opphav.

    Familie/Ektefelle/partner: Claus Wulf (Wolf). [Gruppeskjema] [Familiediagram]