Notater


Treff 6,751 til 6,800 av 8,720

     

 #   Notater   Linket til 
6751 Odd Roar Aalborg juli 2015:

Beskrivelse:

Sjølegdrullen 1745 viser at Torger Nesset er 74 år. Forutsatt at han bor på Hitra/Frøya i 1701 må han da være en av to Torger Hanssen, den ene 23 år og dreng fra Orkladalføret på Dolmøy, den andre 28 år og næringsdrivende på (Kaald)Setra ved Børøysundet. (Sandstadboka s. 139 øverst.) Sistnevnte passer best i alder, og han flytter fra Setra før 1708. Han er ikke nevnt i sjølegden 1724, men er helst den samme som Torger Nesset i 1745, som bor der i alle fall før 1742.

I et skifte på Hofset i Vinje 1. april 1695 opplyses det at Torger Hanssen Hofset er 22 år og skredder på Hitra, mens broren Lars Hanssen er 25 år og tjener hos hr. Anders Bull. Ifølge navn, alder og det at han driver egen næring må denne Torger antas å være identisk med Torger Hanssen Sæter ved Børøysundet. (Konkludert av Odd Roar Aalborg 29.06.2015 ifølge DIS Slektsforums tema 27.06.2015 om "Ole Fredriksen f. ca. 1655, - fra Vollan i Aure til Eidsli?" ved Aud Kalland Sterten inkl. innlegg av Håvard Moe.)

Tillegg 06.12.2017:

Han har datteren Berit, ant. oppkalt fra farssiden, og Marit, som da gjerne er fra morssiden. Broren Lars er i tjeneste hos soknepresten i Dolmsundet, mens skredderen Torger selv bor på Nesset, som ikke ligger så langt unna Rottingen og Svellingen. Der er enken Maria Sørensd. etter kapellan Nils Pedersen (ant. i Dolmsundet) bosatt i sitt andre ekteskap med handelsmann Anders Andorsen. Kan det da kanskje tenkes at Else Nilsd. kan komme derfra og være en søster av Helvig Nilsd. på Hjertøy? Det passer bra i tid. I så fall tilhører hun F50003.

 
Hofset, Skredder Torger Hanssen (I12025)
 
6752 Odd Roar Aalborg mai 2015 ( Pr. epost ) :

I 1661 nevnes på Vikstrøm (kapellangård) brukerne Sjur / Sivert Jørgensen (f. 1614, lensmann) og Sjur Adriansen. Sistnevnte er opplagt en sønn av prestesønnen Adrian Rockertsen Falck fra Ørlandet (77 år i 1666), og oppkalt etter sin morfar, Sjur Torkelsen på Vikstrøm. Sjur Adriansen er dermed halvnevø av naboen Sjur Jørgensen – førstnevnte Sjurs mor er halvsøster av sistnevnte Sjur.

Det skulle ikke forundre meg så veldig mye om den Magnhild Sivertsd. (d. 1714) som er g.m. Anders Torgersen (f. 1665) på nabogården Meland (klokkergård) kan være datter av Sjur Adriansen, som passer bra i tid. Hvis Anders (som jeg tipper) er sønn av kapellanen Torger Olsen i Bjørnør, så er det jo naturlig for han å gifte seg i en presteslekt, og det kan være det som i så fall bringer ham sørvestover til Hitra. (Sjur Adriansen er ikke nevnt på Vikstrøm eller i Trøndelag ellers i 1663-66, så han dør muligens i yngre år.)

I slike familier er det vel ikke helt automatisk at barn oppkalles etter besteforeldre. Navnet Magnhild er visstnok noe brukt på Fosenhalvøya – på Hitra er det direkte uvanlig. Det er ikke benyttet hos slekten på Vikstrøm, der antagelig Lisbet Sjursd. er mor til Sjur Adriansen, og Guri Audensd. Aspa mormor. Magnhild på Meland har datteren Gjertrud, og det heter en søster av Sjur Adriansens antatte mor. Hvem kap. Torger Olsen i Bjørnør er g.m. er ukjent.

Det jeg sier her mangler jo en grundigere dokumentasjon, men en viss sannsynlighet er det i alle fall for at det kan forholde seg slik, tatt i betraktning at Anders Torgersen Meland har mange verv, og tydeligvis ikke er en helt vanlig bonde. Dertil er antatt svigersønn Kristoffer Olsen fra Kjerringvåg en mye brukt forlover og fadder, og har da tydeligvis ganske stor tillit lokalt.

Kanskje geistlige skifter kan si noe om evt. slektskapsforhold? I så fall må noen mer kyndige enn meg lete det frem, ikke lett å finne ut av det på nettet. Det kan bl.a. tenkes et skifte etter kap. Torger Olsen. Han dør ganske tidlig ved at han ror på et skjær.

(En Sjur Mikkelsen er nevnt som kapellan i Bjørnør, men han blir avsatt i 1648.)



 
Andersdatter ?Meland, Gjertrud (I12005)
 
6753 Odd Roar Aalborg mai 2015:

Han har barna Gunder, Ole, Elisabet og Malena. Dette tyder på at hans svigerforeldre på Kløven kan hete Ole og Elisabet / Lisbet. (De kan ikke være identisk med Ole Halstensen Kverven og hans andre kone, Lisbet Olsd. Vikstrøm, siden disse blir borte på sjøen etter få år og ikke har felles barn.) Mortens kones fornavn er ukjent.

Første og siste er oppkalling av Mortens foreldre på Yttersian. Men hvis Mortens kone er Martit Kjellsd., så blir Ole og Elisabet like uforståelige som første og siste hos sønnen. Imidlertid kan det vel her evt. tenkes flere barn som ennå ikke er oppdaget.

Helt utenkelig er det kanskje ikke at Elisabet kan være variantoppkalt etter Mortens antatte svigermor Ellen. Slikt er jo ikke uvanlig på Hitra / Frøya. Og Ole kan tenkes å være kalt etter Mortens oldefar hvis en av to mulige Morten Olsen i distriktet er farfaren eller morfaren. (Hhv. på Kjerrringvåg og Kverven. I alder er førstnevnte da mest sannsynlig.)
Foreløpig er det altså noe usikkert hvem Morten Gundersen er g.m. på Kløven, men jeg velger å satse på Marit Kjellsd. inntil evt. noe annet blir bevist.

 
Yttersian (Kløven), Morten Gundersen (I11994)
 
6754 Odd Roar Aalborg mai 2015:

I sjølegden 1724 er Morten (Gundersen) bruker på Kløven og 37 år. I 1701 er han 11 år. Altså født ca. 1687-90. 
Yttersian (Kløven), Morten Gundersen (I11994)
 
6755 Odd Roar Aalborg mai 2015:

Sten Svendsen og Ahled Pedersd. gifter seg 3. søndag i advent 1717. I 1718 bor de på Mo, senere på Grøtneset, som vel også en tid er klokkergård (et annet
bruk). Det er nærliggende å tenke seg at Sten Svendsen
kan ha noe å gjøre med den nye soknepresten som tiltrer i Hemne nettopp i 1717. Har for en del år siden gjettet på (den nokså fattige) lensmann Svend Jørgensen Schjelderup i Skogn som mulig far til Sten (slektning både av den
nye presten og dennes kone), men han er ikke der
registrert med mer enn en sønn. Er vel ikke så særlig sannsynlig at denne Svend er rett person.

En mulighet er at både Anders Bjørkli og Sten Grøtnes kan være i prestetjeneste eller drive sagbruk eller mølle for presten. Sistnevnte sysler kan evt. føre etterslekt ut til Strøm. Anders Bjørkli synes ikke å være en Gabrielsen, så kanskje er den ukjente moren heller en Gabrielsd.? Navnet Gabriel finnes i Hemne på Nes og i Snillfjord på Krogstad og Berg (sistnevnte er opphav til Skreddervik-folket etter 1790). Men også i
Inntrøndelag (rundt fjorden) finnes en og annen Gabriel.

Antagelig er Ingers mor i ganske nær familie med den tidligere lensmannen på Mo. Husker jeg ikke feil har opphavet der to søstre med navnene Ellen og Inger (begge brukt i tillegg til Berit på Grøtnes), så disse tre navnene kommer gjerne alle fra Mo. Da blir det vanskeligere å identifisere Sten Svendsen, siden jeg tidligere har brukt to av de tre navnene som hjelp til dette. Lurer på om soldatruller med evt. angivelse av
fødested kan være til hjelp her? (Gjelder folk utenfor mer "kondisjonerte" kretser, men Sten er kanskje borgersønn eller noe slikt.)
 
Gabrielsen Strøm, Anders (I1432)
 
6756 Odd Roar Aalborg, 13.5.2015:

I tid, ved navn og geografisk kunne han godt tenkes å være sønn av “svartfuten” Tøger Anderssen Holm / Ørland, men denne er såpass mye omtalt at hadde han hatt en sønn Anders aktuell hos oss, så hadde vel det for lengst vært kjent. Derfor har jeg lenge antatt at mer ukjente kapellan Torger Olsen i Roan er en mer sannsynlig far. Det stemmer vel også bedre med Anders Meland sin middels høye posisjon på Hitra. Anders er for øvrig ved gemen slett hevd i 1701. (Dette ligner litt på da jeg på Hjertøy valgte vekk mulige Nils Middelfart ang. Helvig Nilsd. og antok kapellan Nils Pedersen på Hitra i stedet. Sannheten ligger ofte et trinn lavere enn det først gjettede...) Uansett er nok navnet Torger ganske sjeldent i distriktet på den tid, så det er antagelig ikke så mange aktuelle her. Anders Meland er vel neppe sønn av en helt vanlig bonde eller fisker.
 
Torgersen, Lensmann Anders lenge vurderingsmann, takstmann, tingbetjent, lagrettemann, lensmannsbetjent (I12023)
 
6757 Odd Roar Aalborg, 7 apr 2015:

Bosatt på Skaget og g.m. enken Inger Jonsd. der, og da vel stefar til Anders Bentsen.
 
Olsen Sandåsen Skaget, John (I2568)
 
6758 Odd Roar Aalborg, e-post 6.3.2012:" Mogens Jonsens bruk overtas av Ole Pedersen (skifte etter han 1727) g.m. enken Helvig Nilsd." Jonsen Hjertøy, Mogens (I50069)
 
6759 Odd Roar Aalborg, epost 14 mai 2015:
Sender det jeg i dag foreløpig har samlet ang. sannsynlig opphav til Kristoffer Olsen på Skreddervik og Fillan:

I NSF’s liste over uteliggerborgere på Hitra finnes denne:

Bergesund. (Børøysund)

Ole Christopherssøn Bergesund (Berresund), også kalt Ole Christopherssøn. Betalte byskatten 1683 med rd 8-0, 1684 rd 3-0, 1685 rd 2-0, 1687-90 rd 3-0, 1691-92 rd 1-0.

Sandstadboka s. 112 nevner at Ole Kristoffersen en kortere periode fra 1695 av bygsler Børøya.

På Kjerringvåg er Berit Larsd. (Jochumsen) g.m. Ole Christophersen, og de flytter dit (ant. rundt 1712), men dør begge på sjøen i 1717. (Hitra I s. 270.) Barn: Lars, Berit og Kristoffer.

Bruket på Kjerringvåg overtas av Svend Jakobsen g.m. Karen Larsd. (ant. Jochumsen, Hitra II s. 271).

I 1701 er Lars Jochumsen (46 år, ved svake hus kun i slett tilstand) eneste oppsitter. Døtre Marit, Berit og Karen.

I 1701 er Ole Christophersen (23 år, ikke oppgitt født utenbygds) tjenestekar på Fjellvær. Må være en annen enn borgeren på Børøya.

I 1701 er Ole Christopphersen (50 år, fattig) en av mange fattige oppsittere på Sula.

I 1701 er Ole Christophersen (18 år) tjenestekar på Bremvåg hos oppsitter (en av to) Anders Claussen (75 år, ved alderdoms slett opphold).

Meget sannsynlig er det at av disse Ole Kristoffersen så er det drengen på Bremvåg som er svigersønn av oppsitteren på Kjerringvåg. Det passer også bra i tid.


Videre fra NSF, liste over borgere på Hitra:

Sullen.

Christopher Jenssøn Sullen, betalte byskatten 1691-92 med rd 3-0.


Anders Claussøn. Betalte byskatten 1683 med rd 3-0, 1684 rd 2-0, 1685 rd 1-0, 1687 rd 3-0 (med merknaden er forlagt, som her kan bety at summen er satt for høyt), 1688-90 rd 1-2 og 1691 rd 1-0. Han sa så opp sitt borgerskap og innføres i byskatten 1692 uten beløp.

Sønn (hans søn 1688): Peder Anderssøn. Betalte byskatten 1683 med rd 5-0, mangler 1684-87, 1688 med rd 1-2, mangler 1690, 1691-92 med rd 1-0. Peder har således etterfulgt faren som borger og overtatt virksomheten. (Ikke på Sula i 1701.)

Er det kanskje den samme Anders Claussen som i 1701 bor på Bremvåg og har Ole Kristoffersen som dreng? (Og kan Ole kanskje være sønn av Kristoffer på Sula i 1691?)

Fra manntallet 1663-66:

1590 Biugnens Sogn Uden Elffuen Huusmend och Strandsidæ. Anders Clausen 19

Eneste Anders Claussen i Fosen. Muligens sønn av fisker Claus Tollefsen (60 år) samme sted. Nok ikke identisk med borgeren på Sula. Manntallet 1663-66 for Inntrøndelag og dalstrøkene er ikke tilgjengelig på nettet i dag, så der får jeg ikke sjekket.


 
Olsen ?Kjerringvåg, Christoffer (I12004)
 
6760 Odd Roar Aalborg, mai 2015:

Beskrivelse: Har etternavn Kløven.

I 1743 begraves Marit Hansd. Kløven. Er patronymet da feilskrevet? (Slikt forekommer innimellom.) Gunder Mortensen Kløven har sønnen Morten i 1747 og datteren Martina i 1748. Siden Morten ikke er registrert begravet i mellomtiden, kan dette tyde på at Gunders foreldre heter Morten og Marit.
 
Kjellsdatter Kløven (e. Hansdatter? NN), ?Marit (I19457)
 
6761 Odd Roar Aalborg, mai 2015:

Kom over dette skiftet på Skipnes ved leting i listene:

Det skiftes i 1690 etter Berit Andersd. (Asmundvåg) med gjenlevende andre mann Anders Olsen. Boets samlede midler er hele 123 rdl. med gjeld 23, så netto blir 100 rdl. Vel å merke etter fruen!
Dette er jo nesten på høyde med Grefsnes, så da er vel teorien min om at hennes første mann Jakob er en Pedersen og identisk med den yngste kjøpmannssønnen på Valøya langt nærmere å bli til sannhet. Så stor formue (som fordeles på diverse barn) har de vel neppe på Asmundvåg, selv om faren har hele gården. (Formuen er likevel ganske liten i forhold til hva de mangedobbelte anene mine på den tid til dels besitter her i Nordhordland, enkelte over 1000 rdl.)
For øvrig har jeg vel sett påstått at handelsmann Peder Anderssen Valøy (f. 1611) er svensk, men jeg husker ikke nå akkurat hvor det angis. Kan vel tenkes å være jemtlending. Flere slike i strøket, bl.a. kapellan Nils Pedersen (Helvig Hjertøys antatte far).
I boet er det 10 rdl i klingende mynt og flere sølvgjenstander. Og det er vel å merke Jakob Skipnes sin enkes midler, som hun vel antagelig til dels har arvet fra ham. Regner det som langt mer sannsynlig at sølvet kommer fra en kjøpmann enn fra en vanlig bonde!

Hun har broren Jakob Anderssen (f. 1621) på Småge, dertil de eldre søstrene Anna og Barbra (over 15 år i 1645). Deres far er fullgårdsmann, men en slik til bor da på Asmundvåg.

 
Andersdatter Asmundvåg, Berit (I19239)
 
6762 Odd Roar Aalborg, Slektsforum, Hitra, 28.2.2012:
"Videre opptrer Ingeborg Ågesd. Flatval som fadder på Flatval i 1737, og Anne Ågesd. bor i losji der i 1762, mens Marit Ågesd. Hammervik (Skjelvik) er fadder hos Åge Pedersen Flatval i 1753. Dette er nok de tre døtrene til Åge Johansen Norddolm, og av disse antar jeg at Ingeborg Ågesd. er gift med Peder Flatval og mor til Åge Pedersen (g.m. Kirsten Jonsd. / Jensd. / Olsd.), Johan Pedersen (som døper en sønn Åge), Peder Pedersen (g.m. Inger Pedersd. Bremvåg) og Ingeborg Pedersd. (g.m. Ole Jonsen Heien på Titran, muligens fra Bustvik)." 
Ågesdatter Norddolm, Ingeborg (I50183)
 
6763 Oelle Torbersen på Steenen, strandsitter. Skattematrikkelen 1647 Torbergsen Hegge, Ole (I66460)
 
6764 Offiser: Adrian Falck hadde militær bakgrunn. Adrian Jacobsøn var kaptein (rittmester) i «Nordlandene» 1644/45. Trondhjems nasjonale infanteriregiment 1676/47. Var sjef for Helgelandske kompani (30. oktober 1657 til 11. april 1658). Han ledet kompaniet fra Helgeland på 112 mann som deltok i felttog i krigen mot svenskene. Han deltok i toget til Nasafjell i 1658, for å ødelegge sølvgruvene i Nasa. Jacobsen Falck, Adrian offiser og jekteskipper (I58172)
 
6765 offisersdatter Langeland, Johanne Catharine (I82202)
 
6766 Også kalt Anders. Pedersen Vassæter, Andreas (I28805)
 
6767 Også kalt Jakob Antonsen. Andersen Mellemsæter, Jakob (I4245)
 
6768 Også kalt Madsvågen. Eliassen (Jacobsen), Esau (I38790)
 
6769 Også kalt Madsvågen. Eliasdatter, Elen (I38789)
 
6770 Også kalt Ågesen (?) Olsen, Guldbrand (I6132)
 
6771 Også kjent som Isak Eriksen Indergård Eriksen Holmen, Isak (I30262)
 
6772 Også kjent som Peder Belboen. (Belboe var en plass på Lade, Trondheim). Andersen Dullumsplass, Peder (I70625)
 
6773 Også når hun dør er hun i kb oppført født i Storvik (i Tranvikan) Hun er husmannsenke. Eriksdatter, Karen Elisabeth (I50516)
 
6774 Også oppgitt med patronym Andersdatter Knutsdatter, Malena (I45430)
 
6775 Også sett gift 27 Des 1780. Var de forlovet et år? Familie: David Andreas Hansen Gram, godseier / Elen Einarsdatter Schavland (F23749)
 
6776 Også skrevet som Henning Larsen Stuedal Larsen Rotvold, Henning (I59845)
 
6777 Også skrevet som Sara Cathrine Koch og Madam Sara Koch og Sara Riber Ræder, Sara Cathrine (I45829)
 
6778 Også skrevet til Holgersdatter Helgesdatter, Elen (I10516)
 
6779 Også skrevet til Tylleløkk Skjetneløkk, Bernt (I38805)
 
6780 Ola Jonson solgte gården til Anders Tollefsen Resell fra Meldalen. Før han døde i 1813 rakk Ola Jonsen å reise odelssøksmål for sønnen Benjamin på Sørgården. Benjamin vann søksmålet (som kom opp for retten i 1814), men benytta seg ikke av odelsretten.
Det sto dårlig til med husa på gården som lagretten uttalte var i god stand da Ola Jonsen forlot gården. Benjamin tok i stedet over yttergården (lno. 243, gnr. 118, bnr. 3) på Vedøya etter foreldrene. 
Jonsen Sandstad, Ole (I15453)
 
6781 Olaus Olsen Einvik bodde hos Anne Akset i 1900, og frem til sin død 1.4.1914. Kaspersdatter Fjeldvær, Anne Kristine (Kjerstine) (I6820)
 
6782 Olaus Petri Medelpadius, https://sok.riksarkivet.se/sbl/artikel/7684, Svenskt biografiskt lexikon (art av Jan Brunius), hämtad 2018-07-08.

http://www.wallbring.se/nymormorHtml/p94ecbf1d.html

Muligens er han (i tillegg til de tre angitte) gift enda en gang før eller etter Margareta, men det er hun som på nettet angis som mor til hr. Henrik. Han er lutheraner, og gifter seg da kanskje første gang litt etter reformasjonen, i Sverige i årene rundt 1530. 
"Petri" Medelpadius, Hr. Olaus skolemester, sokneprest, domprost (I58429)
 
6783 Olav har felles gravstein med sine foreldre. Hopen, Olav (I76594)
 
6784 Ole Alvsen får i 1552 retten til gården Klefstad, mens påboende Jostein Olsen kompenseres med en søsterpart i nabogården Berg. Begges fedre har vært eiere av Klefstad. Er det kanskje slik at Oles far Alv er sønn av Olav Gjørv, mens Josteins far Ole er gift med en datter av samme? I så fall skal muligens angitt sønn "Olav Olavsen" nedenfor erstattes med en "NN Olavsdatter".
Alternativt (foreslått av Per Reidar Christiansen) så kan enken etter Olav gjengifte seg med en Alv og få en sønn Olav med ham (kalt etter hennes avdøde mann). Hvordan dette i så fall "går opp" med at Ole Alvsen går foran Jostein Olsen på Klefstad i 1552 gjenstår å finne ut av. Kan kanskje mye av arven komme fra Berdora Ivarsdatter som evt. felles opphav til de to?
Slektsforholdene her er stadig noe uklare, så nærmere studier av eiendomsarv kan kanskje være en idé for å oppklare litt mer om dem. 
Teiste, Olav (I19020)
 
6785 Ole Andersen Gjøås kjøpte Innergården på Vedøya av Johanna Frølich og jomfru Colstrup i 1812, som hadde fått gården ovedratt av Nannestad på Storfosna i 1807. Andersen Gjøåsen Vedø, Ole (I15768)
 
6786 Ole Andreas Falck døde av blodstyrtning bare 24 år gammel i februar 1802. Falck, Ole Andreas kjøpmann (I54296)
 
6787 Ole Arentson skriver seg til Bussvig når han gifter seg i 1756 og til Håvigen ved sønnen Cristophers barnedåp. Familie: Ole Arntsen Ytre Håvik / Marit Rasmusdatter Bustvik (F30442)
 
6788 Ole Arentsons barn, Christopher. Faddere: Aage (Claussen) Haavigen, Peder Broch, Gunel Bustvig, Karen Rasmusdatter Bustvig, Ole Olson (Dolmø eller Daløen?) Olsen Rabben (Ytre Håvik), Christoffer (I31197)
 
6789 Ole ble født på Verdal i 1760. Broren ble født seks år senere på Skogn ved Levanger. Han kom til Frøya med familien, som bosatte seg på Ramsøya under Uttian. Ole ble ført til Ramsøen når han giftet seg i 1789. De bosatte seg på Strømøya. I 1801 bodde Ole med kona og alle barna på strandsetet Breivik, hvor han hadde en viss økonomisk virksomhet. Pedersen Breivika, Ole (I50546)
 
6790 Ole Dahlens sønn Ole. Prest: Brock. Test (Faddere): Arent Danielsen Strømø, Ole Danielsen Dahlen, Berete Dragsnes, Merete Stølan, Margrete Dahlen. Sandvik (Sørdal), Ole Olsen (I46583)
 
6791 Ole Danielsen Dalen giftet seg den 17. oktober 1745, med Randi (Mali) Christophersdatter. Familie: Ole Danielsen Strømøy / Mali Christophersdatter Sørdyrøy (F30126)
 
6792 Ole Danielsen Dalens barn Sönnev. Faddere: Arent Danielsen Strømøen, Jens (Svendsen) Klubben, Tor Dyrøen, Lara (Sara) Christophersdatter (Dyrøen), Marit Andersdatter (søster av Tor?) Sørdal, Synnøve Olsdatter (I30313)
 
6793 Ole Danielsen Strømøy, født 1701, ble gravlagt på Frøya den 25. april 1775. Danielsen Strømøy, Ole (I45527)
 
6794 Ole er ført som 49 år i manntallet 1664. Andersen, Ole (I56201)
 
6795 Ole etterlot seg sønnene Ole (21 år) og Peder (17 år).  Jonsen Strømøy, Ole (I30438)
 
6796 Ole fraus i hjel på fjellet. Olsen Hjelle, Ole (I76803)
 
6797 Ole Hansen levde i 1694, men var død før 27 Mai 1695. Skjønhals, Ole Hansen (I51704)
 
6798 Ole Henriksen Strøm var i følge Byneset historielag født 1631 i Trondheim. https://www.bynesethistorielag.no/historie/prester/ Henriksen Strøm, herr Ole sogneprest (I58942)
 
6799 Ole Johansen (1788-1828), ble født på morsgården Fokset. Johansen Fokset, Ola (I1168)
 
6800 Ole Jonsen (59 år) var Kaarmand på gården Ejdet i 1801, som enkemand efter 1ste ægteskab. Han er fader til husbonden Ole Olsen (32 år) som har tatt over gården Ejdet. I husholdet til Ole Jonsen bor sønnen Jon Olsen (30 år, ugift og soldat av yrke), døtrene Marit Olsdatter (23 år) og Berit Olsdatter (19 år). Ole Jonsen har tatt til seg fostersønnen Jens Thoresen (8 år). Til hjelp på gården bor tienestedrengen Lars Sivertsen (13 år). Jonsen Vuttudal på Eid, Ole (I39560)