Isak Rikard Jektvik

Isak var en pertentlig herremann. Han var oppriktig og ærlig med alle og kjent som en svært så rettskaffen mann. En periode ble han betrodd formannsjobben i trygdenemnda. Isak hadde en veldig god hukommelse og mange så på ham som et levende oppslagsverk.

Også Isak drev fiske, men han hadde ingen motorbåt. Men færingen gjorde da nytten i det nærmeste farvannet. Isak var ofte med de andre på fiske, og han var ofte mannskap på Myra-båten Maaken. 

Som 77-åring ble han intervjuet av lokalavisa Hitra-Nytt. Journalisten kunne fortelle at Isak hadde drevet laksenot i 65 år: ”Når klokka nærmer seg kvart over fem om morgenen står han opp, koker seg kaffe og tar fram sirupsboksen og margarinpakken. Han bor alene og ordner all maten selv, bortsett fra middagmåltidene. Når klokka går på seks siger åfjordingen ut av Jektvika på vei mot Skolddraget hvor han har laksnota stående. Laksnota, ei førsteklasses nylonnot og landgarn har han for øvrig bundet og montert selv.” Isak pleide også å sette ut trollgarn, gjerne rundt Brannøya. Her var det alltid muligheter for torsk og ei og anna kveite.

Sønnen Ingolf omkom på Atlanterhavet 30. desember 1954, da frakteskipet D/S Gudvor var på vei fra Digby på Nova Scotia i Canada til Rotterdam i Nederland. Han var båtsmann på skipet som fraktet props.
Eier av original/KildeKrister Olsen/Ansneslandet
Sted87/7, Øvre Jektvik, Jektvika, Ansnes, Hitra
Breddegrad10
Lengdegrad10
Linket tillocation_onAtlanterhavetKilde: S239personIsak Rikard Evensen JektvikpersonIngolf Arnold Jektvik