Reidar Ansnes

Reidar ble aldri fortrolig med noen traktor, men hest hadde han hele tiden. Dessuten hadde han en flott karjol. Han var en flink, tradisjonell bonde. Antakelig var det ingen andre på Ansneslandet som kunne traktere ljåen som Reidar. Da han solgte en tomt i Bakken til Karl og Sigrun Fjeldvær, var betalingen et jordstykke i Vardmyra som hørte Anton Nesset til. Dermed fikk han utvidet litt, samtidig som han drev med nydyrking oppover mot Merradalshalsen.

Reidar var ellers en livlig og folkelig mann. Han var glad i å ta en prat med dem som gikk forbi. En gang det var festligheter oppe på Øver-Halsan, fikk ungdommene se Bernhard Martinsen fra Nausthaugen gå forbi. Reidar åpnet vinduet og ropte på ham. Kunne han ikke hente fela si og komme og spille for dem? Bernhard lot seg bare be én gang. Så det ble musikk og dans.

Reidar og Margits sønn Johan tok over gården i 1979. Samme år bygget han et kombinert redskapshus og garasje. Året etter ble fjøset restaurert og utvidet. Johan og Kirstenhar hatt en aktiv gårdsdrift. På det meste har de hatt rundt 70 dyr, hvorav 20 melkekyr og 10 grisepurker. I tillegg var det sauer og høner på gården. Det har også vært tradisjon med hest på gården. Tidlig hadde faren Reidar merra Johanna. Johanna fikk faktisk føll samme dag som Reidar fikk sønnen Johan. Senere hadde han hestene Viltra, Vigdis og Viktor.