Odd Stenkløv

Odd Stenkløv

Odd var en snill, stille og rolig kar. Han bodde for seg selv i barndomshjemmet i Steinklovvika som han hadde tatt over, og som han kom tilbake til som godt voksen.

Han hadde nok en hang til det sterke, den godeste Odd, og i hans tid, flere tiår før det kom vinmonopol til Hitra, var det å dra til Trondheim for å handle godsaker både dyrt og tok alt for lang tid. Så Odd gjorde som "alle andre" og laga seg sitt eget fludium. Utstyret var velbrukt og slettes ikke i god stand, men det ble som regel et resultat av arbeidet, riktig nok sjelden prima vare.
En sommerdags formiddag i 1979 var det nok en gang fart i sakene på komfyrplarene i Vika, men det var noe som ikke stemte helt og Odd måtte foreta en kvalitetskontroll av utstyret, og til det ble brukt en tent fyrstikk for å kunne avsløre eventuelle lekkasjer. Resultatet av denne undersøkelsen ble fatalt. Detaljer er ukjent, men det endte med at det tok fyr på kjøkkenet. Odd ble både forfjamset og skremt, og han satte uten videre på dør og strøk til Fillan hvor han skjenet på ustø ben inn på butikken til K.H.Norbotten. Det tok sikkert en halv time å gå dit, og han klarte ikke å redegjøre særlig godt om hva som hadde hendt, men han mente at det var en mulighet for at det brant hjemme hos ham. Han så ikke mer alvorlig på det, han ble vel heller ikke tatt særlig på alvor. Etter kort tid sovnet Odd der han satt, men ble etter hvert anbragt i stående posisjon og buksert på plass i en bil som kjørte han hjem, for dette måtte jo undersøkes nærmere.
Kommet rundt den siste svingen noen meter fra huset sitt, så fikk han se det han fryktet og utbrøt: "Ja gu' det e sant". Det som en gang hadde vært hans hjem, var nå en svart røykende glohaug rundt murpipa. Det vites ikke om det manglet forsikring, men nytt hus ble aldri reist i Vika, og dette var nok aller siste gang Odd bedrev denne type hjemmekultur.
Eier av original/KildeGunnar Chr. Lossius
Linket tilpersonOdd Stenkløv